Smash Into Pieces – Rise And Shine

smash-into-pieces-rise-and-shine

Ny trummis å vad jag förstår en nysatsning på den breda fronten, Smash Into Pieces kör hårt på den radiovänliga metal/rockkonceptet. Inom etablerade skribentkretsar känns det ibland en regel att förkasta band som går åt mainstream hållet. Själv en inbiten symfonisk eller progmetalfan tar ibland mina musikupplevelser till andra genre som elektronisk, tyngre metal eller som här mer radiovänlig musik. Rätt eller fel bandet känns befinna sig i konceptet mellan finska Poets of the fall och Five Finger Death Punch och visst kan det slå!. Titelspåret Rise And Shine med sin helgjutna ljudmatta är ett bra exempel på bandets lyckade ambitionerAnimal och Måns Zelmerlöw skulle säkert  inte haft något emot att få framföra låten fast spåret som fastnat är ändå Save It For The Living där grannskapet till mina finska favoriter  Poets of the fall rimmar gott i min musikaliska värld. Ser framemot å få se gruppen live och helt klart ett bra producerad album.

Smash Into Pieces – Rise And Shine
Gain / Sony Music Entertainment

01 Turn It Down .
02 Let Me Be Your Superhero
03 Merry Go Round
04 Higher
05 Animal
06 Stay
07 YOLO
08 Save It For The Living
09 In Love With Love
10 Rise And Shine

https://www.facebook.com/SmashIntoPieces/

 

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.