Ordos – House of the Dead

Det är en mardrömslik aura Uppsalabandet Ordos bäddar in sin musik i när de nu avtäcker sitt andra verk House of the Dead. Medan debuten bjöd på en mer rättfram stoner rock/metal så får vi med uppföljaren ett större påtagligt mörker samt låtstrukturer som sveper in och lurpassar i skuggorna. Gitarriffen är tungt gungande och pendlar mellan fuzzig ökenrock och benhård doom metal medan ett psykedelisk skimmer sänker sig över musiken. Som lyssnare kan man snabbt bli ointresserad om gitarrerna bara maler på och inget annat händer men det undviker Ordos galant. De långa låtarna ger bandet gott om utrymme att utforska sina kompositioner utan att ta allt för stora svängar eller bli för intrikata. Lägg sedan till sångaren Emils smått schizofrena sång. Med allt från avgrundsvrål till renare toner och allt där i mellan är det som att han gestaltar olika karaktärer på ett skräckfilmssoundtrack. Tack vare bandets sätt att komponera sina låtar så faller det sig naturligt att skivan skall avnjutas i ett stycke. Det är snarare partier som står ut istället för hela låtar vilket ibland kan göra det svårt att få ett grepp om skivan. Bortsett från avslutande The Witch vill säga. Detta niominutersepos är en riktig stoner/doom-karamell som inte bara varar länge utan tål att avnjutas om och om igen. Ordos lyckas verkligen få till något någorlunda eget med House of the Dead men är definitivt inget för den med taskiga nerver.

Ordos – House of the Dead
Moving Air Music

1. The Infernal God
2. House of the Dead
3. Satan Venit
4. II
5. Hounds of Hell
6. The Witch

https://www.facebook.com/ordosofficial/

https://ordosofficial.bandcamp.com/

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.