Tequila Mockingbyrd – Fight and Flight

Ungt lovande rockband från Australien flyttar till England och börjar etablera sig på Europas rockklubbar. Känns storyn igen? Tequila Mockingbyrd vandrar till synes på helig mark men är mer Danko Jones än AC/DC om man säger så. På deras debut Fight and Flight blandar de och ger ur rockfloran som om det vore det mest självklara man kunde göra. Benhårt rockriffande förenas med medryckande refränger medan kaxig punkattityd ger spets åt popmelodier. Den tungt sluggande inledningen I Smell Rock N Roll riktar taktfasta slag mot dina njurar medan efterföljande Never Go Home bjuder på en energismittande poprefräng. I Money Tree får vi oss en dos garagerock medan de i Half the Man bjuder på punkig uppkäftighet. So Not Me har en refrängmelodi som sätter sig snabbt och med Why are We Still Friends visar de prov på att även powerpop går att tuffa till. Men de nöjer sig inte där utan hämtar även inspiration från femtiotalet i Jagerbomb och Ramones gamla dänga Somebody Put Something in My Drink gör de till sin egen. Allt detta ger upphov till ett varierat låtmaterial som gör att det aldrig blir tråkigt men hela anrättningen hade vunnit på att kortas ned med två-tre låtar. Då hade upplevelsen förmodligen blivit tajtare och mer intensiv vilket är något som bandet förmodligen visar prov på när de lirar live. Förhoppningsvis kommer vi att få uppleva detta för Tequila Mockingbyrds resa har bara börjat.

Tequila Mockingbyrd – Fight and Flight
Off Yer Rocka/Cargo

1. I Smell Rock N Roll
2. Never Go Home
3. Money Tree
4. Catalyst
5. Half the Man
6. So Not Me
7. Everyone Down
8. This Ain’t Dead
9. Somebody Put Something in My Drink
10. Why are We Still Friends
11. Jagerbomb
12. Shut Me Down
13. Good Time

http://tequilamockingbyrdband.com/
https://www.facebook.com/tequilamockingbyrdband/

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.