Pontus Snibbs Wreck of Blues – Too Late to Die Young

Bonafides starke man Pontus Snibb sitter sällan still utan jobbar på med flera olika projekt hela tiden och nu är det dags för hans bluestrio att släppa uppföljaren till den trevliga debuten Wreck of Blues (2014). Att bluesen ligger honom varmt om hjärtat är ingen hemlighet för oss fans av hans huvudband då deras hårda rockriffande emellanåt har klätts i ett blått skimmer vilket bara har varit positivt.

Bluesen på nya albumet Too Late to Die Young är inte på något sätt exceptionell men känslan är att den är skapad med hjärta istället för hjärna och ger därför ett varmt och genuint intryck. Låtmaterialet är ganska så varierat och trion tar med oss på en resa som gör nedslag på flera viktiga platser inom bluesen. Från det jordnära i Texas via det traditionsbundna i Chicago till det lite enklare och avskalade i Mississippi plus en hint av den brittiska bluesboomen. Var låt har sin egna lilla identitet men det blir aldrig spretigt och för den som vill ha något som påminner om just Bonafide så kan man med kolla in bland annat låten Believe. I Brothers and Friends blir det till och med lite somrigt medan Leaving This Place Behind bjuder på lite boogiegung. Bäst tycker jag nog ändå det blir när han skalar bort det mesta utom gitarren och släpper fram lite bluesnerv i rösten som i till exempel det avslutande titelspåret.

Detta är ett väldigt charmigt bluesalbum med flera olika nyanser från en trio som uppenbarligen spelar musiken de spelar för att de älskar den. Än rår de dock inte på de stora namnen inom genren men detta räcker gott för mig och Too Late to Die Young kommer förgylla min tillvaro en lång tid framöver.

Pontus Snibbs Wreck of Blues – Too Late to Die Young
Off Yer Rocka Recordings

1. Wreck of Blues Theme
2. What Must Be Done
3. You Had a Friend
4. You Light Me Up
5. Brothers and Friends
6. Jumping at Shadows
7. Before You Lose It
8. Believe
9. Raining in the Sunshine State
10. Leaving this Cold Place Behind
11. Too Late to Die Young

https://www.facebook.com/blueswrecked/

https://www.facebook.com/pontussnibbmusic/

https://www.facebook.com/OffYerRockaRecordings/

https://www.offyerrocka.com/

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.