Dobbeltgjenger – LimboHead

Bergen-baserade bandet Dobbeltgjenger släpper här andra fullängdaren LimboHead. Infolappen förtäljer musik med ett elektroniskt och busigt rockband från Norge.  Ja att katalogisera musiken är möjligen inte så lätt och ibland befriande att ej behöva. Första spåret Tin Foil Hat är ändå ett lekfullt alster i spelglädjens tecken. Like Monroe – en annan inriktning och vibbar från Manic Street Preacher kan skönjas om än med en dos fantasi. Swing – ”rebell rock” är ytterligare en musikalisk vinkling på albumet.  In Limbo och tankarna går utan tvekan till Red hot Chili Pepper fast då i en psykedelisk variant. Plattan presenterar mängder av influenser i en modern retrotappning, hehe motsägelsefullt men det är också albumets styrka. Som Lill Lindfors sjöng – musik ska byggas utav glädje, och här får man definitivt en sådan uppfattning.

https://www.facebook.com/dobbeltgjengerofficial/

https://dobbeltgjenger.bandcamp.com/

Dobbeltgjenger – LimboHead
Karisma Records

1. Tin Foil Hat
2. Calling Tokyo
3. Like Monroe
4. Locking My Doors
5. Swing
6. In Limbo
7. Keep ’em Coming
8. Radio
9. Mangrove

 

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.