Tusmörke – Fjernsyn i farver

Sjätte fullängdaren från norska folkrockbandet Tusmörke ser nu dagen ”ljus”.  Albumet genomsyras av fenomenet ljus både med text och måhända i genren det folkmusikaliska uttrycksforumet. Ett slående första intryck är det gemensamma med det svenska 70-tals fenomenet prog, då med ett G. Känslan av ett norskt musikaliskt kollektiv och vi befinner oss ”tillbaks i tiden” med 70-talets bohemmänniskan och dess livsstil. Vi med några år i nacken kommer kanske ihåg den australiska serien mot alla vindar, Borgerlig Tussmörke– här får vi en norsk variant.

Plattan kräver dock sina lyssningar, är man i känslan av fenomenet ljus så……………. 🙂

Tusmörke – Fjernsyn i farver
Karisma Records

1. Fjernsyn I Farver
2. Kniven I Kurven
3. Borgerlig Tussmörke
4. 3001
5. Death Czar
6. Töyens Hemmelighet

https://www.facebook.com/Tusmorke/

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.