Grand Design – Viva la Paradise

När jag lyssnar in nya albumet med Grand Design kommer jag att tänka på en gammal grupp från mitten av 1980-talet som hette Heavy Pettin´. Såg en recension på en skiva från 1985 där någon skrivit att det låter som att Biff Byfords lillebror skulle fronta Def Leppard. En ganska träffande beskrivning. Grand Design har ju också fått ta emot beröm för sina Def Leppard-influenser. Jag tycker dock att de putsat bort lite av detta sedan de första skivorna och gått mer mot ett sound som existerade främst 1985-1986. Ni kanske minns band som just Heavy Pettin´ men även Baby Tuckoo (1986), Kick Axe (1985), Black n Blue (1985). Det jag vill komma till är att alla dessa är bra arrangerade och bra producerade skivor i den melodiska rock-fåran, vilket även Grand Design är.

Dessa skivor hörde dock aldrig till toppskiktet vilket Grand Design i all ärlighet heller aldrig kommer att göra. Trots att skivan är välproducerad och så, så saknas låtarna. De där stora hittarna som fastnar och som man vill ha på sina samlingar. Även om sångaren har en ganska personlig (lite smurfig) röst så låter den oftast lite väl lika från låt till låt.

En låt fångar dock mitt intresse. U can´t fool love. Den sticker ut från de andra lite grann. Lite ”hårdare” och mer mörk och aningen suggestiv. Bra gitarrsolo också. Förhoppningsvis är detta ett smakprov på vad som komma skall då de lagt denna låt sist på skivan.

Hur som helst är detta inget hastverk och ni som inte var med på 1980-talet kan nog ta till er detta med glädje. Gillar ni detta så kolla gärna upp ovanstående band också!

En klart godkänd skiva!

Grand Design – Viva la Paradise
GMR Music Group

1. Face it
2. Rawk n roll hysteria
3. Viva la paradise
4. Don´t ice me out
5. Aim 4 the heart
6. I would be the wind
7. Love shouldn´t hurt
8. It´s only straight from the heart
9. Too late to fall in love
10. U can´t fool love

https://www.facebook.com/granddesignsweden/

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.