Saffire – Where The Monsters Dwell

Man blir glad i musiksjälen när band som Saffire tar en tillbaks till rockens rötter, här i en modern tappning och dess produktionsmöjligheter. Möjligen en skröna men tredje släppet sägs vara det avgörande för ett bands framtid tillika här finner banden sitt signum. De tidigare två albumen höll även de hög klass liksom på scenen de gånger jag beskådat gruppen live. Helt klart har Saffire hittat hem med sin melodiösa hederliga hårdrock där plattans spår håller en jämn hög kvalitet som exempelvis på How Cold Is Your Blood – ett typiskt låt ala rockens rötter där sköna vibbar ekar från både Deep Purple och Whitesnake kryddat med Tobias karakteristiska sång. Fortress – 80-talets band hade sina ballader som här kan representeras av Saffire´s dito, albumets lugnaste låt med njutbart gung. The Rainmakerett minst sagt medryckande alster och en av undertecknads favoriter. Ja varför krångla till det när rockmusiken talar sitt egna språk, precis som Saffire presenterar här.  

Se bandet live finns möjlighet den 18:e maj då Saffire har releaseparty på Sticky Fingers i Göteborg.

Saffire – Where The Monsters Dwell
Perris Records

1. Wolf Among The Sheep
2. Hard To Keep, Hard To Find
3. Valley Of The Damned
4. Broken Crown
5. Where The Monsters Dwell
6. How Cold Is Your Blood
7. Road To Paradise
8. Perfectly Worthless
9. Dark Horizon
10. Fortress
11. The Rainmaker

https://www.facebook.com/saffiresweden

Saffire
Victor Olsson – gitarr
Tobias Jansson – Sång
Dino Zuzic – Hammond & Keys
Magnus Carlsson – Bas
Anton Roos – Trummor

 

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.