Dead End Space – The Resistance

Svenska tremannabandet Dead End Space har släppt albumet The Resistance baserad på en framtidsberättelse av Kanadensaren Allan Weiss. Spontana upplevelsen vid första lyssningarna kretsar musiken kring progressive rock/metal där rocken ändå känns som basen. Influenserna från Rush är påtaglig liksom stundtals sången där Geoff Tate och Geddy Lee kan skönjas. På ett av favoritspåren The Watchtowers får vi även några sköna David Bowie vibbar (70-talet) blandat med mer ren progressive metal. The Silencers – plattans längsta spår växer definitivt med antalet lyssningar, symfoniskt, progressivt samt med varierande musikaliska avsnitt. Rituals – blir möjligen många jämförelse här men oj vad mycket Mark Spiro en gammal AOR hjälte får med refrängen här.  De korta  spåren som inleder/avslutar håller också ihop konceptet kring berättelsen. 

Andra fullängdaren från Dead End Space bör ges några lyssningar då den mestadels håller sig i landet lågmäld. Upptäcktsresan tar lite tid men sedan framkommer alltmer de musikaliska och produktionsmässiga finesserna som exempelvis på Concept of Space. Ett helt okej albumsläpp med plus i kanten.

Dead End Space – The Resistance
Alienation Records

1. The Resistance
2. Desert Lights
3. The Watchtowers
4 The Silencers
5. Rituals
6. The Warrior
7. Butterflies
8. Paradigm Shift
9. Concept of Space
10. Continuance

http://www.deadendspace.com/

https://www.facebook.com/deadendspace

Niklas Högberg / Bass, Keyboards
Johnny Engstrom / Vocals, Guitar, Keyboards
Galle Johansson / Drums

 

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.