Distorted Harmony – A Way Out

Progressive metal från Israel är kanske inte det första man tänker på när man nämner genren, Distorted Harmony är ändå definitivt ett band som bör nämnas.  Sedan starten 2010 har gruppen släppt Utopia 2012, Chain Reaction 2014 som vad jag minns fick goda recensioner och nu kommer här tredje fullängdaren A Way Out. Ett album som har det mesta man kan önska inom progressive metal där variationen genomsyrar hela plattan från blytunga Room 11 till den stämningsfulla Someday. Ja här finns många njutbara alster både för den som tycker om hårdare akter, melodiska partier, taktbyten och allt annat som ingår i genren. Musiken kan stundtals beskrivas som en blandning av Argent Fresco och Leprous,  då med en tyngre infallsvinkel ala Dream Teater. Albumets favorit  är nog ändå For Ester där vi får allt inklusive symfoniska partier.

Bevittnade  Distorted Harmony på ProgPower Europe 2016 och visst har de utvecklats ytterligare ett par snäpp. Grundarna Yoav Efron (Keys/Producent) och Yogev Gabay (Trummor) med band har lyckats få undertecknat till fanskaran så vill ni upptäcka progressive metal med betoning på variation så …..

Distorted Harmony – A Way Out
Egenproducerad

1. Downfall
2. Room 11
3. Awaken
4. Severed
5. Puppet on Strings
6. For Ester
7. Anima
8. A Way Out of Here
9. Time and Time Again
10. We Are Free
11. Someday

www.distortedharmony.com

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.