Michael Romeo – War Of TheWorlds / Pt. 1

Michael Romeo är en av många neoklassiska ”racer-gitarrister” som dök upp i kölvattnet efter Yngwie Malmsteen. Med sitt Symphony X har han på ett flertal album visat prov på både bländande gitarrteknik såväl som högklassiska låtskrivaregenskaper. När han nu släpper sitt första soloalbum så kan man undra om vi kommer få se en helt annan sida av hans musikskapande. När exempelvis Russel Allen, kollegan från Symphony X, släppte sitt soloprojekt ”Atomic Soul” så bjöd han på lite rakare klassisk hårdrock än vad vi var vana vid. På Romeos War Of TheWorlds / Pt. 1 är det dock inga större överraskningar som väntar. Det patenterade gitarrspelet som med maskinell precision i nästan överljudsfart går som en röd tråd genom skivan som bjuder på typisk progressiv metal.

 Efter den inledande ”Introduction” smattrar det igång med ”Fear of the Unknown” och ”Black”. Två riktigt starka låtar med snygga melodier och refränger som sitter. Normalt brukar ju Romeos gitarrspel åtföljas av Russel Allens, med åren allt ”stabbigare”, tordönsstämma. Att nu istället få höra nya stjärnskottet Rick Castellano, med sitt lite ljusare tonläge ger det hela lite mer spänst.

 Bortsett från fjärde spåret ”F*cking Robots” där ett irriterande pålägg av vad som ska föreställa robotröster så håller låtarna precis så hög klass som vi kan förvänta oss av en rutinerad herre som Michael Romeo. Även låten ”Djinn” behöver lyftas fram som en av plattans starkaste spår.

 För mig som tycker att Symphony X kört fast i samma hjulspår så är Romeos soloplatta ett lyft, samtidigt som den i stort sett innehåller alla ingredienser som vi är vana vid när Michael Romeo är i farten. Detta är absolut ett bra substitut för den som väntar på nästa Symphony X. Får man dessutom inte nog av detta som är Part 1, så är Part 2 i stort sett färdiginspelad och redo att släppas när tiden är mogen.

Michael Romeo – War Of TheWorlds / Pt. 1
MascotLabel Group

1. Introduction
2. Fear Of The Unknown
3. Black
4. F*cking Robots
5. Djinn
6. Believe
7. Difference
8. War Machine
9. Oblivion
10. Constellations

https://www.facebook.com/MichaelJRomeo/

www.michaelromeomusic.com

Michael Romeo / Guitar
Rick Castellano / Vocals
John DeServio / Bass
John Macaluso / Drums

Betyg 7/10

 Eric Eklund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.