Orions Belte – Mint

Orions Belte är en norsk trio. Musiken är till största delen intstrumental. Orions Belte bildades 2016 och har hittills släppt två singlar på Bandcamp. Den 17 augusti kommer så första fullängdaren Mint.

Vi bjuds på nio låtar där bandet lätt rör sig från Krautrock i ”Atlantic Surfing” via rymdpsychadelia som i “John Frasier” och coctailjazz i “La Mans”, till Shadows doftande ballader som “Moving Back Again”, detta utan att nämnvärt ändra den avskalade ljudbilden.

Bandet beskriver själva att de är inspirerade av Nigeriansk 70- tals rock, vykort från Franska rivieran och boxning!

Soundet är melodilöst och tillgängligt samtidigt som det behåller en integritet. Intrycket är att musiken är cool snarare än lättsmält. Det finns ett groove som leder framåt. Låtarna är kompakta pärlor där den längsta når sju minuter och den kortaste knappt kommer över två minutersstrecket.

Gitarristen Øyvind Blomstrøm shreddar inte. Han har mer gemensamt med Hank B Marvin och Bo Winberg . Just Spotnicks referensen känns närvarande i det rymdeko som Blomstrøm är väldigt förtjust i. Ibland badar hela bandet, med Chris Holm på bas, keyboards och sång, samt trummisen Kim Åge Furuhaug i detta eko och de ger en känsla av att trion siktar just mot den stjärnbild man tagit sitt namn efter.

Orions belte – Mint
Jansen Records

New Years Eve #2
Papilon
Delmonte
Joe Frazier
Moving Back Again
La Mans
Picturephone Blues
Atlantic Surfing
Alnitak

Øyvind Blomstrøm – Gitarr, pedal steel gitarr
Chris Holm – Bas, sång, keyboards
Kim Åge Furuhaug – Trummor, programering

https://www.youtube.com/channel/UC3moQWpKLvbyrx5aY6S9juQ

https://www.facebook.com/orionsbelte/

https://orionsbelte.bandcamp.com

 

Betyg: 8/10

Pontus Norshammar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.