Nordic Union – Second Coming

Som titeln antyder är detta skiva nummer två av den lyckade konstellationen bestående av Ronnie Atkins (Pretty Maids) på sång och Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T.) på allt annat utom trummor. Erik har även producerat skivan och gissningsvis även skrivit de flesta låtarna om inte alla.

Denna skiva befäster absolut de förväntningar som man kan ha om man gillade första skivan. Erik har blivit vassare på att både skriva och arrangera. Nu kanske jag förpassar stackars Ronnie till något hörn här. Det framgår tyvärr inte vad respektive har bidragit med så jag får gissa lite att Ronnie skrivit en hel del texter. Som vanligt sjunger han skiten ur sig och man är ständigt förvånad att stämbanden fortfarande håller. Jag har räknat ut att han dock bara var 19 år gammal när Pretty Maids släppte sin första skiva 1984 så han kanske håller ett tag till. Erik tillhör ju den lite yngre generationen som många av er redan vet.

Musikaliskt är det som sagt snygga låtar med varierade arrangemang. Kanske kan man sakna lite mer luft i produktionen då gitarren ofta är av det brötigare slaget. Med det sagt så gillar jag den kanske stökigaste låten på skivan mest av alla. The final war. Den har allt man kan önska sig, energi, fantastisk sång och skönt gitarrspel. Tycker jag hör lite Metallica emellanåt i gitarrspelet. Men jag är ingen expert på gruppen i fråga så jag kan ha fel.

Även melodiska Walk me through the fire är klart lyssningsvärd även om den känns väldigt Erik Mårtensson i refrängen. Den allsångsvänliga halvballaden Die together är också en skapelse att lyfta fram lite extra.

Kort sagt ett steg framåt för Nordic Union. Jag tycker denna skiva är starkare än den förra så det är ju positivt. En av de mer lyckade konstellationerna som Frontiers vaskat fram vågar jag nog påstå.

Nordic Union – Second Coming
Frontiers Music s.r.l.

1. My fear and my faith
2. Because of us
3. It burns
4. Walk me through the fire
5. New life begins
6. The final war
7. Breathtaking
8. Rock´s still rolling
9. Die together
10. The best thing I never had
11. Outrun you

https://www.facebook.com/NordicUnionMusic/

Betyg:7,5 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.