Ljungblut – Villa Carlotta 5959

Norska bandet Ljungblut startade som ett soloprojekt av basisten/låtskrivaren Kim Ljung 2005 då han behövde utrycka låtmaterial som inte passade in i hans dåvarande huvudband  Seigmen/Zeromancer. Nu har vi kommit fram till bandets sjätte studioalbum med melankolisk pop/rock musik, här finns även inslag av både synth samt en del progressiva tongångar. Det mest slående är ändå plattans för det mesta vemodiga framhållning och texterna som exempelvis inledande Hasselblad där just handlingen kretsar om kameratillverkaren Hasselblads 12 stycken kameror som lämnades kvar på månens yta. För oss svenskar eller för den delen fans av Thåström och nedlagda bandet Kent borde detta skivsläpp falla väl i smaken.

Är du vän med mörk, långsamt framåtskridande skivsläpp med vackra melodier och vemodig sång, ja då är det ett givet köp.  Och som sagt alla Kent fantaster, här finns en norsk arvtagare?!

Ljungblut – Villa Carlotta 5959
Karisma Records

01. Hasselblad
02. Oktober
03. Til Warszawa
04. 235
05. Superga
06. Diamant
07. Himmelen som vet
08. Ohnesorg
09. Aldri helt stille
10. Min krig

https://www.facebook.com/Ljungblut

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.