Massive – Rebuild Destroy

Kombinationen rock och Australien brukar kittla lite extra hos mig och de gånger jag flyktigt har stött på bandet Massive från nämnda land så har jag uppskattat det jag hört. Nu med deras tredje album så var det dags för ett mer långvarigt umgänge och det var en trevlig stunds sällskap de bjöd på i form av Rebuild Destroy. Det är ett hopkok av influenser som möter mig när den röjiga hårda rocken sköljer över trumhinnorna. Det är medryckande och festligt vilket gör att tankarna förs osökt till ett glättigt Sunset Strip. Det är även tungt riffigt och skitigt nog för att tala om för oss att rötterna är djupt begravda i den Australiensiska pubrockmyllan. Lägg där till lätt punkrockiga undertoner och en skön kaxighet. Lite som om ett attackerande Mötley Crüe slår sig samman med ett vilt svingande Guns’N’Roses och går i klinch med ett uppkäftigt Backyard Babies som bildat lag med ett sluggande Airbourne. Utgången blir dock inte lika häftig som beskrivningen. Visst det är ett jäkla ös, partystämningen är på topp och det finns en del spår som skapar en god variation men det är inte så man blir knockad direkt. Några fler rejäla refränger och minnesvärda melodier hade inte skadat och hade petat upp betyget en aning. Men min första riktiga date med Massive i min stereo var ett riktigt trevligt möte och en andra date är given i fall det sker på en inpyrd rockklubb.

Massive – Rebuild Destroy
Off Yer Rocka Recordings

 1. Generation Riot
 2. Long Time Coming
 3. What You Gonna Do
 4. Bullet
 5. Roses
 6. Face in the Crowd
 7. Over and Out
 8. Pieces
 9. The Wrecking Crew
 10. Getting Heavy
 11. A Mile in My Shoes

www.massiveoz.com

www.facebook.com/massiveoz

https://www.instagram.com/massiveoz/

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.