Mötley Crüe – The Dirt (soundtrack)

Mötley Crüe har funnits i mitt liv ända sedan 1982 då jag tog del av videon Live wire. Första skivan blev dock Shout at the devil som kom året därpå. Den spelades sönder och samman på förfester kommer jag ihåg.

Därefter första konserten på Råsunda 1984 där de var förband till Van Halen och AC/DC. Jag minns en laddad Tommy Lee som hoppade upp och ner för att hälsa på publiken på deras väg mot scenen. Solen sken denna historiska augustidag. Ett stort ögonblick för mitt 18-åriga jag. Lite visste man då om deras vilda leverne vilket senare skulle få text i boken The Dirt.

Nu har de gjort en film av boken, som jag inte orkade ta mig igenom när det begav sig. Ser dock fram emot att se filmen nu istället. Passande nog släpps ett soundtrack med fyra nya låtar och resten är förstås utvalda låtar ur karriären. Jag tänker inte gå in på de utvalda låtarna. Där finns det säkert lika många åsikter som variationer så jag lämnar det. Istället koncentrerar jag mig på de nya inspelningarna nedan.

The Dirt (Est. 1981)

Låten öppnar med lite skräckfilmssynth och övergår sedan i något som kunde varit med på skivan Saints of Los Angeles från 2008. Refrängen är helt okej och lagom storslagen. En rap-slinga återkommer av Machine Gun Kelly som spelar Tommy Lee i filmen. Okej låt som jag tror kommer att få en i bra stämning när man ser filmen. 6/10

Ride with the devil

Hmm.. här kanske det låter mer som en överbliven låt från Dr Feelgood-eran. Låten har sina få ögonblick men helt plötsligt börjar de sjunga en sämre variant av The dirt. Borde skrotats helt. Skräplåt. 2/10

Crash and Burn

Oj, här stämmer vi ner gitarrerna och blir tyngre och hårdare. Refrängen är lik de två tidigare låtarna. Låter som en uppgrävd kebabpizza från 1990-talet. Nikki Sixx har nog tvekat om den inte om skulle passat hans andra band bättre. Det skulle den. Ointressant. 3/10

Like a virgin (Madonna-cover)

Skojigt, här får de verkligen till det. De sänker tempot i refrängen och ger den en melankolisk injektion vilket verkligen lyfter låten. Har aldrig gillat originalet speciellt men Mötley Crue får som sagt liv i det gamla liket. Något kort dock. Ett break mitt i hade nog lyft låten ett snäpp till. 7/10

Mötley Crüe – The Dirt (soundtrack)
Masters 2000 Inc

 1. ”The Dirt (Est. 1981)” (featuring Machine Gun Kelly) 3:52
 2. ”Red Hot” 3:20
 3. ”On with the Show” 4:07
 4. ”Live Wire” 3:14
 5. ”Merry-Go-Round” 3:22
 6. ”Take Me to the Top” 3:43
 7. ”Piece of Your Action” 4:39
 8. ”Shout at the Devil” 3:16
 9. ”Looks That Kill” 4:07
 10. ”Too Young to Fall in Love” 3:34
 11. ”Home Sweet Home” 3:59
 12. ”Girls, Girls, Girls” 4:30
 13. ”Same Ol’ Situation (S.O.S.)” 4:12
 14. ”Kickstart My Heart” 4:48
 15. ”Dr. Feelgood” 4:50
 16. ”Ride with the Devil”
 17. ”Crash and Burn”
 18. ”Like a Virgin” (Madonna cover)

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.