Lucy In Blue – In Flight

Genom åren har det anlänt en rad isländska band som satt sina spår i den alternativa musiken. Här får vi ytterligare ett med många kvalitativa vinklar från både det psykedeliska och den sk progressiva musiken från 70-talets upptäcktsresa. Bandet bildades 2013 och här kommer nu andra fullängdaren med rakt igenom starka spår. Vi får många goa vibbar från sena 60-tal och 70-tal då såklart med dagens teknik och produktion.

Lucy In Blue har lyckats återskapa dåtidens känsla med både bondus och bravur. På infolappen jämförs musiken med band som Pink Floyd, King Crimson och Camel. Här finns även igenkännarfaktorer från många fler band, styrkan ligger ändå i starka kompositioner och bandets härliga retrosound. Albumet har i princip allt jag tycker om från tiden det begav sig, möjligen ett litet minus för rockabilly/experimentlustan på spåret Tempest fast där är ju ändå ett väldans drag så live går jag säkerligen igång även på den.

Sannerligen en behagligt ny bekantskap som jag även hoppas få se på livescenen någon dag.

Lucy In Blue – In Flight
Karisma Records

  1. Alight, pt 1
  2. Alight, pt 2
  3. Respire
  4. Matricide
  5. Nuverandi
  6. Tempest
  7. In Flight
  8. On Ground

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.