Michael Thompson Band – Love & Beyond

Michael Thompson är en välrenommerad studiogitarrist och flitigt anlitad. Han kan höras på skivor med så vitt skilda artister som Michael Jackson, Scorpions, Michael Bolton, Vince Neil, Madonna med flera.

Michael har inte släppt många skivor i eget namn och det är väl framförallt första plattan från 1989 som är den man pratar om. Inför nya plattan Love & Beyond ville Michael gå tillbaka till det soundet och spela mer AOR-orienterad rock. Med sig fick han två musiker från Unruly Child, bassisten och keyboardisten. Bassisten sjunger även på albumet och har en skön lite raspig röst. Även Mark Spiro medverkar på sång. De har snarlika röster så det är svårt att skilja dem åt. Larry King från Soleil Moon medverkar också på sång, vilket han även gjort på skivan från 2012.

Michael Thompson har ett skönt sound i sitt gitarrspel. Det är varmt och mjukt och påminner om en mix av Neal Schon och Santana ungefär. Låtarna är behagliga att lyssna utan att göra så mycket väsen från sig. Allt är ypperligt framfört och produktionen är luftig. Gillar ni mjukare AOR med top notch-musiker och bra sångare så är detta skivan ni inte får missa!

Michael Thompson Band – Love & Beyond
Frontiers Music srl

 1. Opening
 2. Love & Beyond
 3. Save yourself
 4. Passengers
 5. Red sun (interlude)
 6. Supersonic
 7. La persouse (interlude)
 8. Don´t look down
 9. Far away
 10. Penny laughed (interlude)
 11. Love was never blind
 12. Black moon (interlude)
 13. Flying without wings
 14. Forbidden city (interlude)
 15. Just stardust
 16. What will I be without you
 17. Starting over
 18. ´Til we meet again

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.