PORT NOIR – The New Routine

Den svenska trion Love Andersson, Andreas Hollstrand och Andreas Wiberg startade sin musikaliska resa med bandet 2011 och har sedan dess släppt två fullängdare plus en Ep och turnerat med band som In Flames, Pain of Salvation och Karnivool. Om man nu måste genrebestämma musik är alternativ rock förmodligen det närmaste man kan komma för här får vi allt från tung progressive metal till melodisk rock som stundtals drar åt det mera ”mainstream” hållet.

På spåret Flawless serveras goa vibbar från Pure Reason Revolution och en stor gillarfaktor uppenbarar sig . Ett annat band som dyker upp i tankarna är isländska Agent Fresco, mycket tack vare sången och svenska bandet Soen kan också emellanåt nämnas som referens.  Infolappen förtäljer inspirationskällor som Rage Against the Machine och Queens of the Stone Age ja då förstår ni som inte redan är ett fan bredden på PORT NOIR`s musikaliska agenda.

Trion har snickrat ihop ett album med tungt fräscht sound och från första lyssningen tilltalande musik. Några favoritspår som bör nämnas i ett annars genomgående starkt album är Define Us, ett tungt alster med härligt basgung, inledande Old Fashioned som omgående sitter som gjutet och det medryckande alstret Blow.

Sverige och norden står sig väl på den alternativa musiktoppen och nya skivsläppet från PORT NOIR borde definitivt tilltala både den progressive metal-nörden till den mera melodiska rockfantasten.

PORT NOIR – The New Routine
InsideOut Music

 1. Old Fashioned (04:24)
 2. Flawless (03:48)
 3. Blow (04:10)
 4. Champagne (03:40)
 5. Low Lights (03:49)
 6. 13 (04:41)
 7. Young Bloods (03:42)
 8. Define Us (04:48)
 9. Drive (03:50)
 10. Down For Delight (04:21)
 11. Out Of Line (04:06)

www.facebook.com/portnoirofficial

http://www.portnoir.com

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.