Jolly – Family

Amerikanska progressiva/alternativa rockbandet Jolly har efter senaste skivsläppet The Audio Guide To Happiness Vol. II år 2013 fått en trogen skara fans i Europa. Några uppskattade festivalspelningar ”Progpower Europe” och sedan europaturné med bl.a. stopp i hemstaden Göteborg där de som på flertalet andra ställen blev inackordera hos fansen. På nya skivsläppet har Jolly liksom band som Marillion bett sina trogna att bidra ekonomiskt till inspelningen, naturligtvis då med förhandsupplagor av slutprodukten. Plattans titel känns då självklar och Jolly med mottot till sina beundrare ”Jolly Loves You” är ju bara ett ”understatement”.

Family – ett album som tagit sina år att slutföra har definitivt varit värt att vänta på! Inledande Lie to Me med betydligt tyngre produktion än vad vi är vana vid, berättarösten tar oss sedan till Lazarus (Space Masala) och orienttala vibbar blandas med progressive metal. Det är kompotten av tung metal, det melodiska och inslag som på inledningen av spåret Ava med Nintendo 8 bitspel toner ” goa minnen väcks till liv där” som är styrkan på plattan då med Jolly`s synnerligen personliga ”touch”. Sista spåret With Me love med vacker körsång har ett avslutande ord ”Love” framfört av en barnröst och är Jolly i ett nötskal!

Ett genomgående bra album tillika starka melodier som med fördel spelas på ”repeat”.

Jolly – Family
GlassVille Records

 1. Lie to Me
 2. Lazarus (Space Masala)
 3. Rain
 4. Ava
 5. Who Will Remember (When You Forget)
 6. Let Go
 7. Violet
 8. Circuit Heaven
 9. With Me love

https://www.facebook.com/JOLLYBAND/
http://www.jollyband.com

Betyg: 8,5/10

Conny Myrberg

2 svar på ”Jolly – Family”

 1. Oj, det måste man lyssna på och jag har varit ett stort fan sedan længe.
  Lyckades se dem som førband till något band jag redan glømt på KB, Malmø før ett antal år sedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.