DeWolff – Live & Outta Sight II.

Ifjol släppte nederländska DeWolff det strålande albumet Thrust som inte bara fick goda vitsord av undertecknad utan också vann en inhemsk grammis för bästa rockalbum. Nu är de på gång igen och då med ett livealbum och det märks att fansen tagit Thrust till sig. Detta konsertdokument innehåller nämligen till stora delar material från just Thrust och precis som jag misstänkte så funkar dessa låtar ypperligt bra live. Bandet har gjort sig kända som ett fullfjädrat liveband och på nya Live & Outta Sight II är det lätt att inse varför. Det tar sin bluesrock som är rotad både på de brittiska öarna som i den amerikanska södern och marinerar sedan anrättningen med hemlandets progrockarv. Detta ger en tungt sväng men också ett väldigt psykedeliskt och lätt progressivt anslag och det blir än tydligare live. Likt ett Deep Purple i toppform så tar de sina kreationer och vågar leka med dem, vågar utforska olika riktningar att föra låtarna framåt och de vågar ta ut svängarna! Varför skall en låt låta exakt likadant live som på skiva? Nej exakt, det behöver de inte göra så länge det inte blir till det sämre. Den risken är förstås liten när denna powertrio drar igång för lira kan de så det står härliga till. Genom konserten som är finfint upplagd så får vi prov på inte bara spelskicklighet utan också ett samspelt band som har väldigt kul ihop när de lirar. Spelglädjen är på topp och lyssnarglädjen är på samma nivå. Jag fullkomligt älskar när de ger sig ut på sina jamliknande partier, när hammondorgelns maffiga sound breder ut sig eller när de avslappnat trevar sig fram och hittar varandra. Att DeWolff är en akt att sträva efter att få uppleva live är det inget snack om. Men till dess att det sker så fungerar detta album finfint som substitut. För de oinvigda rekommenderar jag dock en lyssning på studioalbumet Thrust innan denna maffiga livekaka förtärs.

DeWolff – Live & Outta Sight II
Mascot Records/Mascot Label Group

 1. Big Talk
 2. Sugar Moon
 3. Medicine
 4. Tombstone Child
 5. California Burning
 6. Deceit & Woo
 7. Share the Ride
 8. Tired of Loving You
 9. Outta Step & Ill at Ease
 10. Double Crossing Man
 11. Love Dimension

https://www.facebook.com/dewolfficial/
https://www.dewolff.nu
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 9/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.