Freedom Call – M.E.T.A.L.

Här kommer ytterligare en dos av Freedom Calls extremt trallvänliga version av power metal. Nu är förstås power metal trallvänlig allt som oftast, men jag törs nog säga att Freedom Call tagit det några snäppisar längre. Man kommer hela tiden att tänka på partydvärgarna i Hobbit-filmerna. Det är således glad och sorglös musik vi bjuds på i vanlig ordning.

Tillika så är även hantverket ypperligt även om ingen musiker sticker ut, och körerna sitter som den berömda smäcken. Här ryms en del bra låtar och en del mindre bra (läs tjatiga). Till de bättre hör titelspåret M.E.T.A.L., 111, Fly with us och Sail away. Produktionen och ljudet är i toppklass, så även mixningen.

Ni som gillar Freedom Call sedan tidigare kommer inte att bli besvikna, och ni som har ett mindre gott öga till dessa herrar kan hoppa över detta då inget är förändrat.

Freedom Call – M.E.T.A.L.
Steamhammer/SPV

 1. 111
 2. Spirit of Daedalus
 3. M.E.T.A.L.
 4. The ace of the unicorn
 5. Sail away
 6. Fly with us
 7. One step into wonderland
 8. Days of glory
 9. Wheel of time
 10. Ronin
 11. Sole survivor

https://www.facebook.com/FreedomCallOfficial/
http://www.freedom-call.net/

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.