Robert Randolph & The Family Band – Brighter Days

Hela sju album, liveskivor inräknat, har Robert Randolph och hans familjeband lyckats prångla ut innan våra vägar nu korsar varandra. När man väntar på något gott så väntar man alltid för länge som jag brukar säga. På nya given Brighter Days så bjuder nämligen Robert Randolph & The Family Band på så mycket musikalisk godis så det riktigt kittlar i öronen! Robert trakterar sin pedel steel gitarr flyhänt och levererar tillsammans med bandet glödande blues, smäktande soul, gungande funk, upplyftande gospel och svängande R&B i väldoftande musikalisk gryta som andas glädje och hoppfullhet. Just glädjen och den positiva stämningen är påtaglig och trots gruppens djupa kyrkliga rötter så känns det varken påklistrat eller blir påtvingat. Skall man sjunga lov till sin herre så är det så är det skall göras för då kan även vi icketroende få vara med på festen. Under festens gång så kommer jag att tänka på akter som North Mississippi Allstars eklektiska blandning, Sonny Landreths furiösa slidegitarrlir och The Allman Brothers fria musikaliska tyglar. Men Robert Randolph & The Family Band står stadigt på egna ben, speciellt när syster Lenesha Randolph tar ton och ger musiken ytterligare en nyans. På Brighter Days finns det så mycket musik och intryck att ta in och ta del av och det dyker upp nya saker att njuta av för var genomlyssning så här nu i början. Ett snyggt och glädjefyllt album som utan tvekan kommer förgylla min tillvaro en lång tid framöver.

Robert Randolph & The Family Band – Brighter Days
Provogue Records/Mascot Label Group

  1. Baptise Me
  2. Don’t Fight It
  3. Simple Man
  4. Have Mercy
  5. Cut Em Loose
  6. Second Hand Man
  7. Cry Over Me
  8. I Need You
  9. I’m Living Off the Love You Give
  10. Strange Train

http://www.robertrandolph.net
https://www.facebook.com/rrtfb
https://www.mascotlabelgroup.com

Betyg: 8/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.