Ruphus – Let Your Light Shine

Tredje återutgivningen Let Your Light Shine från Karisma Records med norska Ruphus har nu släppts.  Albumrelease kom ursprungligen ut på tyska bolaget Brain 1976.

Återigen omgrupperades bandet och en ny musikalisk inriktning med jazzelement som en gemensam nämnare. Skivsläppet gav dem en biljett till en större Europamarknad och turnén till Tyskland samma höst då det begav sig möttes de av utsålda konserter. Albumet är mestadels instrumentalt och kan betecknas som jazzrock men är ändå relativt lättsmällt med musikaliska igenkännande faktorer från band som Manfred Mann och dess tidigare alster. Flertalet spår är relativt långa för den tiden med längd upp till 10 minuter och de är just dessa som känns hålla även idag.  Sha Ba Wah (7:33), Let Your Light Shine (8:19) och Brain Boogie (9:57) har även en del vokala inslag som enligt mitt personliga tycke ger extra krydda. Här finns även ett gott grove, keys och gitarrens följsamma spel med en tät trumtakt och baskomp vilket ger ett homogent intryck.  Ni som inte hört Ruphus katalog från 70-talets rikedom, ta chansen.

Ruphus – Let Your Light Shine
Karisma Records

  1. Sha Ba Wah
  2. Nordlys
  3. Corner
  4. Second Corner
  5. Let Your Light Shine
  6. Grasse
  7. Brain Boogie

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.