DeCarlo – Lightning strikes Twice

Tommy DeCarlo har sjungit i Boston sedan 2007 och har här slagit sig ihop med sonen Tommy DeCarlo Jr och bildat, eeeh.., DeCarlo!. Ni som gillar melodiös rock som Boston, Triumph, Styx, Blue Öyster Cult, Axe och liknande får här ert lystmäte tillfredsställt. Inte nog med att sången håller hög klass. Här finns även fina låtar att insupa. Produktionen håller gammal god stil som det lät i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet ungefär. Arrangemangen är också av hög kvalitet. Stämsången dyker upp smakfullt när det behövs. Det märks att de lagt ner sin själ i låtarna och det autentiska soundet. Jag är imponerad.

Ingenting på skivan är direkt dåligt, eller lägstanivån är ganska hög kan man säga, men de finns alltid låtar som sticker ut och fastnar lite extra. En sådan låt är titellåten Lightning strikes twice som känns sådär självklar som bara bra låtar kan göra. Låter lite som om Blue Öyster Cults låt Godzilla (1977) möter Tommy Shaws See me now (1985) . En annan grym låt som jag vill nämna är Rock ´n soul med sitt sköna saxofonspel som dyker upp i andra halvan av låten. Fastnar även extra för Give love a try med sitt lite mer ödesmättade arrangemang. Inledande A better day är en också en fin sak och låter ganska mycket Boston, om man bortser från gitarrljudet förstås.

På det hela en skiva värd att utforska om man inte absolut vill ha utveckling på alla fronter utan nöjer sig med ett gott hantverk.

DeCarlo – Lightning strikes Twice
Frontiers Music srl

 1. A better day
 2. You are the fire
 3. Give love a try
 4. Into the storm
 5. Lightning strikes twice
 6. Still in love
 7. Rock ´n soul
 8. There she goes
 9. Stand up (play ball)
 10. The one
 11. Gotta go
 12. I think I fell in love with you

www.facebook.com/DECARLOROCKS/

Betyg: 7 /10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.