Katatonia – City Burials

Katatonia som grundades av Jonas Renkse & Anders Nyström 1991 har tilltalat min musiksmak genom åren, upptäckte dem dock först när de övergick till progressive metal, då med vemodiga inslag. Har också fått tillfälle att fotat bandet ett flertal gånger på livescenen som då oftast haft en mörk inramning. Efter en tids s.k. timeout eller paus återkommer nu Katatonia med sin typiska mörka och vemodiga attribut.

Efter bara en genomlyssning kan man konstatera att fans av Katatonia lär inte bli besvikna, de igenkännande faktorerna återfinns till fullo liksom de mörka musiklandskapet. Albumet håller annars en hög jämn kvalitet men får ändå framhäva vissa låtar som Lacquer, ett långsamt stycke med underbar harmoni och ”repeat” är ett faktum. Vanishers, här gästsjunger Anni Bernhard vars vackra röst lyfter denna melankoliska stycke musik till något extra. Neon Epitaph ett tungt spår med gung och en del tankar går till Tool. Bäst ändå inledande Heart Set To Divide som har allt det där vilket gör Katatonia till ett av mina svenska favoritband.

Vi säger väl till återkomsten Tack som fan vilket också är en återkommande kommentar från Katatonia på livescenen 😉

Katatonia – City Burials
PEACEVILLE

1 Heart Set To Divide [05:29]
2 Behind The Blood [04:37]
3 Lacquer [04:42]
4 Rein [04:21]
5 The Winter Of Our Passing [03:18]
6 Vanishers [04:56]
7 City Glaciers [05:30]
8 Flicker [04:45]
9 Lachesis [01:54]
10 Neon Epitaph [04:32]
11 Untrodden [04:29]

www.facebook.com/katatonia/

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.