Fuzzy Patterns – a tribute to Tages


Sverige var ett pop/rockland att räkna med redan under 1960-talet, och inte sällan brukar Tages omnämnas som epokens bästa band. Jag svarar inte emot, och det verkar inte heller det färgsprakande gäng göra, som satt samman denna hyllning till Göteborgsbandet. De riktigt välkända artisterna är fåtaliga. Det rör sig väl främst om de gamla spexrockarna i Rockfolket samt The Soundtrack Of Our Lives, de senare tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Tages leadsångare Tommy Blom. Men överlag är höjdpunkterna många. Vi hör exempelvis det countrydoftande gitarrsolot i ”Don’t turn your back”, vi hör en känsloladdad ”People without faces” med Max Lorentz (Kaipa DaCapo, Mårran), en fin ”Fantasy Island” med The Rumms och en speciell ”She’s having a baby now” med originella Trellebelle Ukulele Orchestra. Under resans gång lär jag känna för mig tidigare okända förmågor som Strawberry Feels, Michael Börstell, The Tremblin’ Train och Carl-Eiwar Sect. Gemensamt för dem alla är att de kombinerar sin egen särart med en tydlig och djup kärlek till det Tages de tolkar.Själv tycker jag skivan är ett givet köp för alla fans av 60-talet. I dessa coronatider, då artister får det ÄNNU svårare att gå ihop, rekommenderas specialvarianten på blå vinyl.

Fuzzy Patterns – a tribute to Tages
Zero Zero

 1. Homage To Tages & Henkan – Two Of Us
 2. Every Raindrop Means A Lot – David Myhr
 3. Don’t Turn Your Back – Peter Morén
 4. The Man You’ll Be Looking For – The Mop Tops
 5. People Without Faces – Max Lorentz
 6. It’s My Life – Strawberry Feels
 7. I Read You Like An Open Book – The Anderson Council
 8. My Home Town – Michael Börstell
 9. Wanting – The Tremblin’ Train
 10. Fuzzy Patterns – MOST
 11. Fantasy Island – The Rumms
 12. She’s Having A Baby Now – Trellebelle Ukulele Orchestra
 13. The One For You – One 2 Testing
 14. I’m Going Out – The Mad Men Band
 15. Why Do You Hide It – Carl-Eiwar Sect
 16. Sleep Little Girl – Rockfolket
 17. In My Dreams – The Soundtrack of Our Lives

www.facebook.com/fuzzypatterns/

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

1 svar på ”Fuzzy Patterns – a tribute to Tages”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.