Katla – nytt singelsläpp från Khadavra ”5:e juni”.

Det har varit tämligen tyst om Khadavra sedan keyboardisten Nils Ericssons avhopp i höstas. Nu tar sig göteborgskvartetten dock ton igen, och det med en av sina allra starkaste låtar. Man sjunger på svenska den här gången, vilket gör texten än mer på kornet än vanligt. Den Astrid Lindgrenska draken Katla får stå modell för ett kargt samhälle i George Orwell-stil, och dysterheten spiller även över i den Opeth-, Motorpsycho- och Tool-lika musiken. Moloket och svängigt på samma gång? Inga problem för Khadavr, som genom dess nära femton omtumlande minuter skapat ett smärre storverk.

www.facebook.com/khadavra/


Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.