Ace Frehley – Origins Vol.2

Space Ace fortsätter att ge ut gamla favvosar från 60- och 70-talet. Liksom på förra coveralbumet från 2016 så finns här låtar av The Kinks, The Rolling Stones och Led Zeppelin samt tidigare egna bandet KISS. Ace drar ju förstås inte hela lasset själv utan har en del gästartister att bjuda på. På Humble Pie-klassiker 30 days in the hole hör vi ingen mindre än Robin Zander från Cheap Trick. Nu är förstås Steve Marriot svårslagen men denna version är helt okej men tillför ingenting som sagt. En lyckad cover där Ace sjunger själv är Deep Purples Space Truckin´ där Ace lyckas klämma in orden Space Ace. Very catchy om ni fråga mig.

En annan mycket lyckad cover där Ace sjunger också är The Animals gamla dänga We gotta get out of this place. Ramones ande vilar över låten, speciellt i refrängen. Passar Ace väldigt bra.

I Rolling Stones klassiker Jumpin´Jack Flash hör vi en duett mellan Ace och Lita Ford som låter som Leila K här så det är ju lite kul tycker jag. Mindre roligt är covern på Creams Politician. Vilken dynga! Jag kollade upp originalet som är något bättre men absolut inget som lockar till en andra lyssning.

I Led Zeppelins Good times bad times så saknar man Robert Plants mäktiga stämma. Men musikaliskt är den okej. Lite skitigare och punkigare vilket lyser igenom i de flesta låtar på skivan. Ace har ju alltid haft en skön rock n roll-attityd vilket inte tycks ha försvunnit genom åren. Fans av Ace Frehley får verkligen sitt lystmäte här. Det gnisslas och bänds i det oändliga. Jag personligen nöjer mig med att plocka ut några russin. Det hörs dock att Ace har roligt och har gjort personliga val av låtar och Ace-ifierat dem med mer eller mindre lyckat resultat.

Ace Frehley – Origins Vol.2
eOne/SPV

 1. Good times bad times (Led Zeppelin)
 2. Never in my life (The Mountain)
 3. Space truckin´ (Deep Purple)
 4. I´m down (The Beatles)
 5. Jumpin´Jack flash (The Rolling Stones)
 6. Politician (Cream)
 7. Lola (The Kinks)
 8. 30 days in the hole (Humble Pie)
 9. Manic depression (Jimi Hendrix)
 10. Kicks (Paul Revere & The Raiders)
 11. We gotta get out of this place (The Animals)
 12. She (KISS)

Betyg: 6/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.