Wolverine – A Darkened Sun

Wolverine släpper här sitt sjunde album med titeln A Darkened Sun, ett något annorlunda släpp med 28:a minuters audio-visuellt minialbum release. Några kanske känner igen bandet från två upplagor av den svenska festivalen Slottsskogen Goes Progressive där Wolverine medverkade på festivalens första upplaga årgång 2000 samt 2007.

Wolverine´s musik håller fortfarande sitt signum i den melankoliska andan och lär inte göra någon beundrare besviken. Filmen är snyggt gjord i ”svartvitt” där vi här får följa en ynglings något mörka resa genom de fyra kapitlen.
Albumet A Darkened Sun har en smakfullt sammansatt produktion där de fyra spåren hålls ihop med en nästan doom inspirerande ton. Jo här presenteras en överlagt mörk tillställning i lågt tempo, atmosfäriska ljudbilder och melodier som tilltalar.
Om man vill jämföra stilmässigt kan nog Anathema var ett exempel, dock känns Wolverine något tyngre. Stefan Zell´s behagliga sång är lite av en motpol från genren progressiv metal vilket ändå Wolverine får klassas som, då med en symfonisk touch vilket resulterar i en tilltalande kombination. Förutom 4:a starka alster bör vi även nämna mannen bakom alla texter, Thomas Jansson. Normalt framhäver man vissa låtar i recensioner och måsta jag välja en får det bli den underbara Dead As The Moon vilken fastnade direkt vid första lyssningen.

Har ni inte hört eller beskådat bandet innan så är det dags för ett besök till Wolverine’s atmosfäriska musikvärld.

Wolverine – A Darkened Sun

Chapter 1 PHOENIX SLAIN
Chapter 2 THE BREACH
Chapter 3 DEAD AS THE MOON
Chapter 4 HIBERNATOR

www.wolverine-overdose.com

www.facebook.com/wolverinetheband

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Stefan Zell sång
Marcus Losbjer trummor
Jonas Jonsson gitarr
Thomas Jansson bas
Per Henriksson keys

1 svar på ”Wolverine – A Darkened Sun”

  1. Kul att se att de kommit med lite nytt mørkt och melankoliskt sen jag snøade in på dem før 10 år sedan.
    Hade dessutom turen att se dem live i Holland 2008.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.