Meer – Playing House

Norska gruppen Meer startade som en duo redan 2008 vilka idag vuxit till ett åttamannastarkt band. Orkester är möjligen en bättre benämning  på gruppen med sina musikaliska arrangemang . Progressiva toner, poppiga musikinfluenser med alternativa jazzsvängningar och en del folkmusikinfluenser kan möjligen beskriva bredden på musiken från Meer?!

Det är inte så ofta som undertecknad får promos någon månad innan skivsläpp och visst växer många album med antal lyssningar! Här fanns direkt en hel hög intressanta spår i sin enkelhet och ändå så fyllda med diverse kontribut i det mer avancerade. Växer gör definitivt Playing House och dess breda spektra av stilar, gemensam nämnare är nog ändå att albumet är lättlyssnat trots diverse eller som många progressivt älskare gillar de invecklade sektioner i en del av alstren. En faktor som sticker ut är ändå de båda vokalisterna Johanne Kippersund och Knut Kippersund vilka med sina behagliga röster ger plattan en karisma utöver det vanliga!

Ett modernt album med överskridande stilar vilket tilltalar oss som gillar enkelhet i det mer komplexa!

Meer – Playing House
Karisma Records

Picking up the pieces
Beehive
All at Sea
Songs of Us
Child
You were a drum
Honey
Across the Ocean
She Goes
Where do we go from here
Lay it Down

www.facebook.com/MEERmusikk

http://meerband.com/

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.