Part Of This Machine – Collision

Göteborgsbaserade rockbandet Skull Parade lades ner efter tio år (2009-2019), därefter bildades Part Of This Machine med ny musikinriktning mot den progressiva rocken. Flertalet musikaliska element inom genren som symfonisk rock, progressive metal och 70-talets progressiva rock nu i modern tappning kan skönjas bland de fyra EP-spåren.

Inledande Colossus tillika längsta låten presenterar en underbar kompott av symfonirock blandat med långsamt tunggung och taktändringar med tillhörande progressiva element, för egen del kunde den  gärna fått vara ännu längre då man i hörlurarna försvinner i en annan värld och vill bara ha mer. Falconeer –  Långsamt ekande gitarrer och sång med efterföljande driv, taktändringarna sedan är slående genom spåret som avslutas med mera hårdare progressive metal. De vokala inslagen pendlar mellan de mjuka och massiva väl avvägt till de olika tempoväxlingarna. Ett välkomponerat stycke musik! The sleep – Tunga basgångar och Högdahl`s gitarriff får här mera plats med följsamma keys och visst kan man ibland skönja Brian May vibbar med spårets ”bakgrundsgitarrer”, då  från Queen´s debutalbum. Isolation – progressive rock ala 70-tal och tankarna går till Led Zeppelin, en riktigt nostalgitripp och höjdarlåt dessutom. Här finns det mesta från det jag uppskattade med Robert Plant och co.

Det här var sannerligen en förvandling som heter duga, visst finns det vissa element kvar från Skull Parade men med nya musikaliska inriktningen mot progressive rock får bandmedlemmarna ta ut svängarna mer på respektive instrument liksom låtskriveriet som utvecklats till en ny dimension. Magnus Lind tar definitivt större plats med sin bas, gitarristen Magnus Högdahl briljerar på olika plan och Erik Anell med något mera återhållsam sång blir ju bara så rätt!

Fyra starka alster med favoriterna Colossus och Isolation ger här definitivt mersmak utöver det vanliga så keep up!!

Releasedatum 12:e februari Spotify

Part Of This Machine – Collision
GMR Music

  1. Colossus 8:31
  2. Falconeer 5:56
  3. The sleep 5:56
  4. Isolation 5:48

www.facebook.com/partofthismachine

Betyg: 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.