Tanyc – Tanyc

Ibland  anländer promo-skivor med musik som ligger lite utanför de genren vilket man normalt brukar recensera. Tanyc släpper här sin debut med klara popinfluenser i en allmänt lågmält presenterad förpackning. Med Kalle Wagner och Yogi Lang medverkande får vi dock som vanligt en välbalanserad produktion där Tanyc röst får en central plats. Är kanske ändå inte så konstigt då Tanyc står för både kompositionerna och texter utom på tre spår där Kalle Wagner bidrar i låtsnickeriet. Till favoriterna hör Shoot med sina medryckande takter, Loops On Fire och Honest , albumets utstickare med en genomgående basgång som får grannarna att undra om bas-subwoofern står på max, spåret inleds i all sin enkelhet och så sakteliga tilltar med vokala vibbar vilka för tankarna till Steve Nicks, en grym låt. På Never Ask Twice får vi här gästande Aaron Brookes i det vokala som extra krydda.

Som vanligt en genomarbetad produktion från Gentle Art Of Music, på önskelistan, lite mer utstickare från mängden för här finns både röst och kvalitativt skapande som definitivt borde få mer plats i den allmänna etern.

Tanyc – Tanyc
Gentle Art Of Music/Soufood

Faster
Smile
Hide Away
Beautiful
Again
Never Ask Twice
Loops On Fire
Honest
Labyrinth
This Dream
Shoot
Over And Over

www.facebook.com/tanycmusic

www.tanyc-music.com/

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.