Eyesberg – Claustrophobia

Eftersom jag gillade Eyesbergs förra platta ”Masquerade” (2016) är det märkligt att denna uppföljare gick under radarn för dryga halvåret sedan. Men bättre sent än aldrig. ”Claustrophobia” är i sanning sin föregångares uppföljare, men kanske mera av allt denna gång. Mer melodiöst, mer intrikat, mer prog!

Likheterna med band som IQ och tidiga Marillion är alltjämt rejäla, men samtidigt känns en mer utvecklad Eyesberg-karaktär utmejslad. Saker som körsången i ”Walking in storm”, det sköna öset i ”Sacrifice”, percussionsolot i ”Strange boy” (ännu en gång spelas trummorna av förre Spock’s Beard-mannen Jimmy Keegan), de allestädes förekommande tunga riffen – många är de fenomen som gör denna nederländsk-brittisk-amerikanska kvintett till något mer än bara en neoprogkopia.

Och så går sista poängen till de målande texterna, den här gången skildrande målaren Vincent van Goghs ofta tragiska liv.

Eyesberg – Claustrophobia
Progressive Promotion

  1. Claustrophobia (11:01)
  2. Strange Boy (5:00)
  3. Walking in Storms (9:35)
  4. Salamander Tree (3:10)
  5. Sacrifice (6:31)
  6. We Want You Out! (3:43)
  7. Into the Asylum (6:27)
  8. Final Ride (3:23)

www.facebook.com/EYESBERG.PROG

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.