Cast – Vigesimus

Mexikanska Cast är direkt inga duvungar med sina 43 år som band och debuten Landing in a Serious Mind som såg dagens 1994. Hela nitton studioalbum och en hel hög live dito har producerats och våren 2021 anslöts sig nya plattan med den passande titeln Vigesimuspå latin ”Den tjugonde” till produktionen.

Här får vi definitivt ett knippe alster med klassisk progressive musik, instrumentala fusion drag och stundtals hederlig symfonisk rock. Vi tänker musik ala Kansas/Focus/Genesis och stundtals Ekseption. Med andra ord ett album som bör behaga alla gemen man vilka lyssnar på de klassiska progressiva banden från 70-80 talet. Location and Destination tillhör favoriterna med sin symfoniska invit och visst finns här vissa Bob Catley vippar i sången. Betyget får bli mer än godkänt även om inget nytt under solen presenteras fast nostalgistämpeln vajar högt.

Cast – Vigesimus
Progressive Promotion Records

 1. Ortni (5:31)
 2. Black Ashes and Black Boxes (6:18)
 3. The Unknown Wise Advice (9:43)
 4. Another Light (3:40)
 5. Manley (5:16)
 6. Location and Destination (7:52)
 7. Crossing (10:00)
 8. The March (7:21)
 9. Contacto (10:44) :
 • i. Primer Acto
 • ii.
 • 10. Dredging to the Higher Plane (10:13)

www.castofficial.com

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

1 svar på ”Cast – Vigesimus”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.