Colin Scot – Colin Scot, remastered and expanded edition

Robert Fripp! Rick Wakeman! Medlemmar från Van der Graaf Generator, Elton John, Brinsley Schwarz. Jon Anderson, Peter Hammill, Peter Gabriel och Phil Collins i kören…. Det är ett stjärnspäckat gäng som backar upp välsjungande Colin Scot på dennes enda, med tiden kultförklarade album (1971). Men egentligen låter Scot inte som någon av dessa parallelldragningar. Nej, snarare är det hos mer eleganta amerikanska singer/songwriters som Colin Scot hör hemma. Ena foten i Harry Nilsson, andra hos Neil Diamond.

De illustra musikerna sätter emellertid sin prägel på materialet. Ta exempelvis bitterljuva ”You’re bound to leave me now”, som visserligen skulle ha stått stadigt på nakna ben, men vinner rejält på alla ystra tillägg av orgel och sologitarr. Med detta sagt, hade nog ändå ett stycke som orosbådande ”Nite people” kunnat ligga på någon av de tidiga King Crimson- eller Van der Graaf-plattorna. 

Den här färska återutgåvan innehåller fyra bonuslåtar, och som alltid när Esoteric är i farten bjuds det på intressant läsning. Denna gång en tämligen sorglig artistbiografi.

Colin Scot – Colin Scot, remastered and expanded edition
Esoteric Recordings

 1. DO THE DANCE NOW, DAVEY
 2. MY RAIN
 3. TAKE ME AWAY
 4. CONFUSION
 5. BABY IN MY LADY
 6. LEAD US
 7. YOU’RE BOUND TO LEAVE ME NOW
 8. THE BOATMAN
 9. NITE PEOPLE
 10. HEY! SANDY
 11. HERE WE ARE IN PROGRESS
  BONUS TRACKS
 12. LONG TIME GONE
 13. DO THE DANCE NOW, DAVEY (TAKE 3)
 14. MY RAIN (TAKE 1)
 15. NITE PEOPLE (TAKE 2)

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

1 svar på ”Colin Scot – Colin Scot, remastered and expanded edition”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.