Metamorphosis – I’m Not A Hero

Metamorphosis kan ses som ett soloprojekt av schweizaren Jean-Pierre Schenk som är grundande medlem till bandet och den ende som fortfarande är aktiv sedan debuten 2002. Inspirationen till deras musik (bandet har släppt 5 album sen debuten) har varit band som Pink Floyd och Porcupine Tree men detta skivsläpp kanske ligger lite längre ifrån dessa än vad som varit fallet tidigare. Vi hör 9 låtar kryddade med mycket keyboards och här och där solon på gitarr av Olivier Guenat.

Bästa låt på plattan är inledande ”Dark World” som har en ödesmättad och mörk stämning med en melodi och refräng som sätter sig snabbt. Jag gillar också den instrumentala ”When life starts again” men jag måste säga att jag har svårt för sologitarren en bit in i låten (och på flera andra ställen på plattan). Gitarristen överdriver både vibrato och tonvandringar på ett sätt som faktiskt inte låter bra i mina öron. Det må vara tekniskt skickligt men det räcker inte för mig. Det måste vara njutbart också.

Övriga låtar lämnar inget större intryck och jag kan nog tycka att flera av dem är rätt svaga både melodiskt och i sina arrangemang. Sen kan man inte komma ifrån att Jean-Pierres sångröst inte riktigt håller måttet för att musiken skall sticka ut. Alltså, en helt OK platta men för många invändningar för att nå höga betyg för mig.

 

Metamorphosis – I’m Not A Hero
Progressive Promotion Records

 1. Dark World
 2. I’m not a hero
 3. Little stars desintegrate
 4. When life starts again
 5. More is less
 6. I will leave tonight
 7. Leftovers
 8. So now what
 9. So hard’s the road

Betyg: 6.5/10

Karl-Göran Karlsson 

1 svar på ”Metamorphosis – I’m Not A Hero”

 1. Oj, nu ser jag denna och jag lyssnade på den häromdagen.
  Blandat mycket bra men sången är inte den bästa alla gånger.
  Jag ger den 3 av 5 i betyg, trots allt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.