Robin Red – Robin Red

Jag blev intresserad av denna skiva då jag såg att det var sångaren från svenska Degreed som nu släpper ett soloalbum. Med sig har han gitarristen Dave Dalone från H.e.a.t. och tillsammans har de gjort en melodisk rockskiva utan en massa krusiduller. Mer organisk kan man väl säga också.

Robin Red är en mycket kompetent sångare och Dave inte så oäven på gitarren heller. Låtarna är för det mesta bra med fina arrangemang. Enligt pressreleasen vänder den sig till vänner av Bryan Adams, Rick Springfield och John Waite. Tänk i så fall de tidiga skivorna kring 79-81. Skivan har lite det soundet som var då.

Det finns en del låtar som utmärker sig. Exempelvis ” Nitelife ” är en riktig AOR-dänga a la tidigt 80-tal. Även den mer akustiska ”Reason to survive” faller in under gilla-radarn. Sedan har vi den radiovänliga ”Freedom” som också diggas. Den lite mer grooviga och småfunkiga ”Bad habit” är inte dum den heller. Till sist kan jag nämna ”Heart of stone” som också har en fet refräng.

Svagare låtar är exempelvis inledande ”Don´t leave me” där jag hela tiden hör Treats gamla dänga ”World of promises” i huvudet. Antar att det är en hyllning. Vidare är avslutande balladen (?) ”Living for” en ganska svag historia.

Sammanfattningsvis ändå en stark debut av Robin Red. Jag ser gärna en fortsättning på detta samarbete med Dave Dalone. Mycket lyckat!

Robin Red – Robin Red
Frontiers Music s.r.l.

 1. Don´t leave me
 2. Bad habit
 3. Everlyn
 4. Freedom
 5. Midnight train
 6. Can´t get enough
 7. Reason to survive
 8. Heart of stone
 9. Night life
 10. Head over heels
 11. Livin dead
 12. Living for

www.facebook.com/robinredericsson

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.