Steve Hacket – Surrender Of Silence

Vad kan man förvänta sig av ett nytt album från den forne Genesis gitarristen? Från de två tidigare skivsläppen The Night Siren (2017) och At The Edge Of Light (2019) fortsätter Steve här sin musikaliska upptäcktsresa inspirerad från världens olika hörn. Med sina Genesis Revisited turnéer som i år inkluderar Seconds Out albumet presenteras ”dem jag beskådat” även en sektion med Hackets egna kompositioner. Återstår att se om alster från  Surrender Of Silence inkluderas med sina pompösa orkesterarrangemang?

Från en gitarrist blir det naturligtvis en hel del solon men ändå inte likt en viss Malmsteen The Devil’s Cathedral undantaget samt inledande The Obliterati. Musiken får en större plats och Steve bidrar med sång på alla låtar inklusive det huvudvokala med hjälp av Amanda Lehmann på fem av spåren, Durga och Lorelei McBroom samt Nad Sylvan på The Devil’s Cathedral. Bästa sånginsatsen från Hacket är på Fox’s Tango, rockigt och förvånansvärt bra.  

När en promo lyssnas för första gången brukar jag notera diverse stödord vare sig de är lite åt det elaka hållet eller ej så får ni dem här, lejonkungen, Gabrielinfluerad, musikaler, asiatisk filmmusik, finstämt, jazzinfluenser, Nad Sylvan sång grym.

Bästa spåren efter relativt kort recensionstid Held In The Shadows, ett medeltempospår där finstämdhet möter tungt komp. Natalia ett musikalnärmande som i framtiden kanske kan bli ett. Shanghai To Samarkand asiatisk inspirerade filmmusik och varför inte ett ämne för Netflix. Scorched Earth för tankarna till en viss Gary Moore som kompar ett melodiskt Asia.

Vad kan man förvänta sig av nya albumet. Förutom Revisited turnéerna har Steve definitivt lämnat det mesta av Genesismusiken bakom sig. En rad eminenta gästmusiker som Jonas Reingold och Nick D’Virgilio bidrar men ända känns nya plattan inte nå de riktigt stora höjderna som helhet, dock godkänt ändå.

Steve Hacket – Surrender Of Silence
InsideOutMusic

 1. The Obliterati (02:17)
 2. Natalia (06:17)
 3. Relaxation Music For Sharks (Featuring Feeding Frenzy) (04:36)
 4. Wingbeats (05:20)
 5. The Devil’s Cathedral (06:31)
 6. Held In The Shadows (06:20)
 7. Shanghai To Samarkand (08:27)
 8. Fox’s Tango (04:21)
 9. Day Of The Dead (06:25)
 10. Scorched Earth (06:03)
 11. Esperanza (01:04)

www.facebook.com/stevehackettofficial

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

2 svar på ”Steve Hacket – Surrender Of Silence”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.