Soup – Visions

Ibland dyker det upp band eller konstellationer vars musik omedelbart tar plats i musikhjärtat, Soup med förra albumsläppet Remedies (2017) är just en sådan. Några associationer finns här naturligtvis med tidiga Genesis ”Peter Gabriel” och Pink Floyd men också mer nutida band som Sigur Rós, Nordic Giants och A Perfect Circle vilka kan skönjas samt en del Steven Wilson vibbar med den då gemensamma nämnaren Lasse Hoile som arbetar med båda banden.

Norska Soup grundades redan 2004 med multiinstrumentalisten Erlend Viken vid rodret där Soup senare även inkluderades med några av Erlends barndomsvänner. Mer info om bandet http:// https://www.soupband.com/

Bandets katalog: Give It an Empire (2004) Children of E.L.B. (2010) Entropia (2012) The Beauty of Our Youth (2013) DUUN (2013) Remedies (2017) och Live Cuts (2018).

Med stora förväntningar är det nu äntligen dags att ta sig an nya releasen Visions. Pompöst, majestätiskt med massiva ljudmattor som blandas med mer finstämda nyanserade partier och instick av jazzelement, ja inledande femtonminuters alstret Burning Bridges berikar oss definitivt med alla dessa element. Crystalline – ett mera lågmält spår tillika vacker melodi , vi får här vibbar av en viss Peter Gabriel då kompat av A Perfect Circle vilket avslutas i ett musikaliskt inferno. Skins Pt.1 ett kort pianostycke som kanske skulle placeras i låtordningen före Skins Pt 2-3?. Helt ljuvliga Kingdome Of Color tar vid med sina dryga nio minuters njutbara musikstycke inkluderat tempoväxlingar och diverse stilar. Spåret övergår sedan till avslutande Skins Pt 2-3 där melodiös Beatles-känsla ackompanjeras av en symfonisk ljudmatta.

En något kort ”målande” recension där förväntningarna infriades över förväntan. Så är också nya Soups album likt en målande musikalisk tavla vilken bara väntar att få bli betraktad om och om igen med dess nya upptäckter vid varje betraktelse.

Soup – Visions
Crispin Glover Records, Glassville Records

  1. Burning Bridges (15.02)
  2. Crystalline (7.03)
  3. Skins Pt.1 (1.18)
  4. Kingdome Of Color (9.11)
  5. 5: Skins Pt 2-3 (7.23)

www.facebook.com/soupsound

www.soupband.com/

soupsound.bandcamp.com/album/visions

Betyg: 9/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.