Magnum – The Monster Roars

Tiden går! Birmingham-bördiga Magnum fyller 50 år i år. Kvar efter alla dessa år är bandets kärna, låtskrivaren och gitarristen Tony Clarkin samt sångaren Bob Catley. Undertecknad kom i kontakt med bandet 1982 då de släppte den försenade plattan Chase the dragon. Den skulle egentligen släppts två år tidigare, om jag inte minns fel, men det blev något strul med skivbolaget Jet. Ni vet där Sharon Osbournes pappa huserade. Hur som helst har jag nu följt dessa herrar under 40 år av mitt liv och tagit del av mycket bra musik. 1980-talet är förstås utmärkande med alla sina klassiker. De slutade efter skivan Rock art som släpptes 1994. Kanske hade något med rådande musikklimat att göra, jag vet inte. Tony och Bob gick i alla fall vidare och bildade Hard Rain som släppte två skivor 1997 och 1999. Av dessa kan jag rekommendera den från 1997. Därefter återbildades Magnum och släppte sitt comeback-album 2002 och har sedan dess kämpat på.

Nu är de alltså aktuella med The Monster Roars och året är 2022. Det låter ungefär som det alltid har gjort. Särskilt de senaste tio åren. De kör sin grej ända in i kaklet.

Lite tråkigt bara att inte Rodney Matthews har gjort omslaget. Han gör så fantastiska teckningar tycker jag. Men nu är det inte omslaget som ska bedömas. Första singeln ”I won´t let you down” gav mersmak. En mycket bra låt av det något poppigare slaget. Kunde lätt ha platsat på någon av de klassiska skivorna. Andra singeln ”No steppin´stones” är mer upptempo och medryckande men varför i jösse namn lät de blåset låta som Elvis in Vegas typ?”Remember” är en mellantempo-låt som växt sig fram efter några lyssningar.

Utöver dessa tre låtar går Tony mest på autopilot med sina halvlånga jolmiga låtar som det går tretton på dussinet. Varför kunde han inte skrivit en fin klassisk ballad också? Bobs röst är ju som gjord för känsliga ballader. Det hade lyft skivan oerhört.

Läste någonstans att Tony redan har skrivit halva nästkommande skiva, så tydligen är detta inte det sista vi hör från dem. Jag vill därför avsluta med följande uppmaning:

 • Ryck upp dig nu Tony, ni har inte mycket tid kvar! Gör ditt allra bästa och sålla bort de tråkiga låtarna.

Magnum – The Monster Roars
Steamhammer/SPV

 1. The Monster Roars 3:57
 2. Remember 5:05
 3. All You Believe In 5:01
 4. I Won’t Let You Down 3:57
 5. The Present Not The Past 5:27
 6. No Steppin’ Stones 3:57
 7. That Freedom Word 4:52
 8. Your Blood Is Violence 6:44
 9. Walk The Silent Hours 4:51
 10. The Day After The Night Before 4:23
 11. Come Holy Men 5:01
 12. Can’t Buy Yourself Heaven 5:00

https://www.facebook.com/magnumbandpage

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.