SOM – The Shape of Everything

Debuten The Fall släpptes 2018 men för undertecknad blev introduktionen singelsläppet Animals hösten 2021 och som en viss kung förtäljde ”det sa bara klick”. SOM består idag av Will Benoit, Justin Forrest, Mike Repasch-Nieves, Joel Reynolds samt Duncan Rich och med tredje fullängdaren The Shape of Everything presenteras här en hel rad riktigt tunga alster. Mörk metal med nästan ”Doom” långsamma skapelser och atmosfäriska ljudmattor får vi här Tool-känsla och stundtals även en del gitarrspel liknande The Edge. Nya fullängdaren ger en viss beroendefaktor då med ”repeat” varning , jo albumet skapar nästan en hypnotisk känsla och bör lyssnas i sin helhet då med fördel  i viloläge samt tillhörande hörlurar. Förutom Animals vill jag även framhäva Clocks till plattans favoriter i en annars jämnstark uppställning.

Bandet var tänkt att få öppna för Katatonia och Sólstafir på deras vårturné 2022 inklusive svenskt stopp men som de flesta andra spelningar är denna nu uppskjutet till 2023.

SOM – The Shape of Everything
Pelagic Records

1.Moment
2.Animals
3.Center
4.Shape
5.Clocks
6.Wrong
7.Attack
8.Son of Winter

https://www.facebook.com/somtheband

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.