Jonas Lindberg & The Other Side – Miles From Nowhere

Det progressiva projektet Jonas Lindberg & The Other Side grundlades 2012 då Jonas Lindberg flyttade till Stockholm, dock fanns embryot flera år tidigare i Piteå med examensarbetet och Ep´n Secret Pace. Andra Ep´n med titeln The Other Side släpptes år 2013 och konstellationen fick sitt nuvarande projektnamn. Första fullängdaren Pathfinder hade release några år senare och fick stort gehör i de progressiva kretsarna. Nu kommer så äntligen uppföljaren, skulle vad jag förstår nått skivdiskarna i höstas men så fick de ett kontrakt med InsideOut och nu med större tyngd bakom släpps Miles From Nowhere. Med de fem grundstenarna i bandprojektet får vi här även en rad gästmusiker.

Efter första lyssningen får jag flertalet vibbar från The Flower Kings, inte bara på låtarna och dess uppbyggnad med symfonirock som bas och komplexa stycken musik modell längre, dessutom på sista låten gästar ju självaste Roine Stolt på lead-gitarr med den gedigna sammantagna spårlängden ” flera delar” på dryga 25 minuter. Liksom många av TFK´s plattor är denna en växare och definitivt en kandidat till årets album. Här finns ett varierade knippe starka spår av olika karaktär och som svag för atmosfäriska alster får jag ändå framhäva nästan den sexton minuters långa Summer Queen med vokalisten Jenny Storm ljuva stämma. Hur kul skulle det inta vara att få beskåda projektet live exempelvis på Slottsskogen Goes Progressive 😉

En helt igenomstark platta och så har vi ju Miles From Nowhere med alla sina Pt där symfonirocken är som bäst. Kan bara bocka och buga Jonas Lindberg, snyggt jobbat!

Jonas Lindberg & The Other Side – Miles From Nowhere
InsideOut Music

 1. Secret Motive Man (07:26)
 2. Little Man (05:49)
 3. Summer Queen (15:51)
 4. Oceans Of Time (11:36)
 5. Astral Journey (05:50)
 6. Why I’m Here (04:26)
 7. Miles From Nowhere Pt I: Overture (06:54)
 8. Miles From Nowhere Pt II: Don’t Walk Away (04:18)
 9. Miles From Nowhere Pt III: I Don’t Know Where You Are (04:39)
 10. Miles From Nowhere Pt IV: Memories (03:00)
 11. Miles From Nowhere Pt V: Miles From Nowhere (06:42)

Jonas Lindberg – bass, keyboards, guitars, lead & backing vocals
Jonas Sundqvist – lead vocals
Jenny Storm – lead & backing vocals
Jonathan Lundberg – drums
Simon Wilhelmsson – drums on “Little Man & Oceans Of Time”
Calle Stålenbring – guitars
Nicklas Thelin – guitars
Maria Olsson – percussion
Joel Lindberg – lead guitar on “Why I’m Here”
Roine Stolt – lead guitar on “Miles From Nowhere”

https://www.facebook.com/jonaslindbergotherside

Betyg 8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.