Arjen Anthony Lucassen’s Star One – Revel In Time

Den holländska tillika produktive herren Arjen Lucassen fortsätter med sitt koncept rockoperor och denna gång får vi tredje upplagan av Star One. Som vanligt medverkar en hel hop vokalister och musiker där vi bl.a. finner starka sånginsatserna från norska Khan, Russell Allen och svenske Mike Andersson ”CD2”. På tal om vokalister finner vi även fler tunga namn som Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner, Tony Martin, Dan Swanö, Floor Jansen, Damian Wilson och Marcela Bovio. Inte helt ovanligt för att vara Arjen finns här mycket av allt således presenteras två cd´s där andra cd´n är med andra sångare än första.

Arjen Lucassens nördar är naturligtvis tacksamma för allt material, men med den tyvärr korta recensionslyssningstiden från skivbolaget innan release får vi här koncentrera oss på CD 1. Produktionsmässigt finns här återigen inget att klaga på och prestationerna från musiker /vokalister håller också de hög klass. Får vi då något nytt i Arjen-världen? nja vi känner igen koncepten från tidigare och nyhetsfaktorn är kanske inte riktigt vad man hoppats på. Efter ett antal lyssningar finner sig en del spår lite i landet slentrian fast är säker på att dom växer till sig efter hand . Några alster ville ändå sätta sig omgående som Bridge of Life, en rätt så typisk Arjenlåt vilken har det där extra och här snyggt ”mickat” av Damian Wilson numera sångare i Arena. Den pompösa Lost Children of the Universe med suveräna Roy Khan bakom micken och associationerna till Jon Lords ”Deep Purple” orgelspel går ju inte att undvika samt den blytunga 28 Days (Till the End of Time) där Russell Allen levererar det vokala som vanligt i en ypperlig klass.

Arjen Anthony Lucassen’s Star One – Revel In Time
InsideOut Music

 1. Fate of Man (05:29)
 2. 28 Days (Till the End of Time) (07:20)
 3. Prescient (06:34)
 4. Back from the Past (04:50)
 5. Revel in Time (04:37)
 6. The Year of ‘41 (06:20)
 7. Bridge of Life (05:13)
 8. Today is Yesterday (05:46)
 9. A Hand on the Clock (05:51)
 10. Beyond the Edge of it All (04:52)
 11. Lost Children of the Universe (09:46)

https://www.facebook.com/arjen.a.lucassen

Betyg: 7,5/10


Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.