Kalle Wallner – Voices

Gentle art of Music familjen släpper här ytterligare ett gediget albumsläpp med nya soloplattan Voices från Kalle Wallner. Vi känner honom kanske bäst som gitarrist i RPWL och Subsignal och här får vi kanske inte så konstigt en rätt så instrumental betonat albumsläpp. Två gästvokalister finns här ändå med Tanyc  på spår Six och Arno Menses (Subsignal) med  låten Three. På albumet återfinns även Marco Minneman bakom trummorna och Yogi Lang på Keybords.

Låttitlar med skrivna siffror och vi hoppar direkt till Two där Kalle visar vad progressive rock handlar om, ett instrumentalt alster med taktändringar, hårdare partier avlöses av vackra symfonidelar och med sina nästan åttaminuters speltid är genren fullbordad. Mer lättsamt får vi på låten Three där Arno Menses röst passar ypperligt till spårets melodiska karaktär. Spåret Six – en hel del symfoniska element och tankarna går till band som Pink Floyd och gitarrspel liknande Gilmour gör ju saken inte mindre njutbar lägg därtill en längd på 9:30 och vi är i hamn.  Albumets sista och längsta spår fortsätter i symfonirockens rötter där njutningsfaktorn är på topp och plattans favorit är ett faktum.

Kalle Wallner – Voices
Gentle art of music

  1. One 05:15
  2. Two 07:54
  3. Three 05:56
  4. Four 06:00
  5. Five 03:53
  6. Six 09:30
  7. Seven. Out 11:14

https://www.facebook.com/KalleWallnerMusic

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.