Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin

Cover album är inget jag vanligtvis recenserar dock när denna kom i min ägo ”nedladdningsexemplar” blev man minst sagt nyfiken. Vem skulle kunna ge Led Zeppelin rättvisa då med en annan artist versioner om inte Beth Hart tillika en av mina favoriter när det gäller hederlig go rock!?

När Berth rockar görs det ända från rötterna av genren och med den lite ärgade rösten känns framförandet bara så äkta. Många av låtarna har förgyllts med ett orkesterarrangemang vilket ger en bred ljudbild men lura er inte detta är ren ärlig rock. Inledande Whole lotta love körs rätt nära originalversionen och ta mig tusan Beth Hart låter här nästan som en ung herr Plant. Blytunga Kashmir blandar symfoniska toner med Harts extremt rockiga röst och denna över åttaminuters variant ger oss en och annan rysning. Stairway to heaven kan man tro skulle återges med full produktion, istället presenteras en rätt avskalat version med det finstämda i centrum. Albumet innehåller två medley vilket inte är så konstig med tanke på Zeppelins gedigna låtskatt, Dancing days / when the levee breaks fås med massor av soulkänsla samt No quarter / babe i’m gonna leave you två låg/medeltempoalster där Beths röst får tala, ja ibland kommer även en viss Janis Joplin upp i tankarna. Black dog för mig ett av Zeppelins eller Plants stora adelsmärke ges här i en suverän version. På avslutande vackra presentationen av The rain song visar Beth oss en annan typ av sång, full av känslighet och är övertygad att både Robert Plant och Jimmy Page ger plattan tummen upp.

Ett cover album utöver det vanliga, Keep on rockin Beth!

Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin
Provogue Records

1.Whole lotta love
2.Kashmir
3.Stairway to heaven
4.The crunge
5.Dancing days / when the levee breaks (medley)
6.Black dog
7.No quarter / babe i’m gonna leave you (medley)
8.Good times bad times
9.The rain song

https://www.facebook.com/officialbethhart

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.