Soft Ffog – Soft Ffog

Norska  Karisma Records släpper här sitt första skivsläpp under sitt ”subbolag” Is it Jazz? Records med instrumentala bandet Soft  Ffog. Som skivbolagsnamnet indikerar är detta jazz så är svaret ja men ändå inte, här finns åtskilliga andra influenser som på inledande Chu Li med sina 9.45 minuter hör vi flertalet musikstilar och ibland ett gitarrspel vilken går mot tung rock, här finns även folkliga toner och jazzinviter som kompas av tunggung bas. På andra spåret Zangief  får bluesrocken en större plats bland jazzinfluenserna  och en viss Jimi Henrix kommer i åtanke när han tog ut svängarna. Instrumental jazz är ändå grundstenen på plattans fyra spår och vänner av densamma blir inte besvikna. Själv kan jag ha lite svårt när musiken drar för mycket åt improvisation men är verkligen imponerad av gitarrspelet här och favoritlåten Chun Li.

Soft Ffog – Soft Ffog
Is it Jazz?Records

  1. Chun Li
  2. Zangief
  3. Ken
  4. Dhalsim

https://www.facebook.com/Softffog

Betyg: 6,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.