Knekklectric – Alt blir verre

”Han föddes intill den kyrkogård där han själv ska ligga…” Det är inte direkt någon munter startpunkt som erbjuds oss, när norska Knekklecritcs nya album rullar igång. Men musiken är desto mer positiv. Det som gäller är smått folkmusikliknande progrock av det mjukare slaget. Progrock kännetecknad av snygg stämsång, tilltalande klaviatur och ett flytande sväng. Band som Camel och Caravan gör sig omedelbart påminda, något som accentueras än mer av de sinnrika arrangemangen med finurliga detaljer och tvära kast. Kan man gissa att medlemmarna även gillar Steely Dan? Det är dock inte klurigt för klurighetens egen skull. Nej, i långa stycken väljer kvintetten rakare vägar, allt i låtens tjänst. Trevligt är också att man sjunger på det egna landets språk. Överraskande lättförståeligt för en svensk som undertecknad. Ligger Bergen-dialekten nära svenska språket? 

Det man eventuellt kan sakna är ett längre epos, men musik kan ju vara storartad även i det mindre formatet. Hör bara på det pampiga, emotionella slutnumret ”Se på me no”!

Knekklectric – Alt blir verre
Apollon Records

  1. Angra På (6:24)
  2. Alt Blir Verre (6:17)
  3. 1992 (7:30)
  4. Muknado (4:26)
  5. Rød Bil (5:27)
  6. Beksvart Gull (4:13)
  7. Se På Me no (3:52)

https://knekklectric.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/knekklectric/

Betyg:  8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.