Pure Reason Revolution – Above Cirrus

När debutalbumet The Dark Third införskaffades (europeiska versionen inklusive bonus CD) fick jag en sådan där aha-upplevelse, här kom något nytt. Såg bandet live som förband till Porcupine Tree och något år senare på en mindre klubb där de också levererade. Allteftersom gruppen mer gick över till mer elektronisk musik tappades en del intresse. Nu efter en längre tids tystnad har bandet hittat tillbaks till musiken som fann min nyfikenhet och här åter med originaluppsättningen Jon, Chloe och Greg. Det karakteristiska soundet tillika sången som på New Kind of Evil är bara en av fullträffarna på albumet. Cruel Deliverance visar bandet lite mörkare tongångar och på plattans längsta spår Scream Sideways ett mästerligt alster med härligt grove som ibland går över till instrumentala ”allt på en gång”, ett stycke med många taktändringar och stilar som definitivt kan kallas progressive rock. Lucid tillsammans med New Kind of Evil är kanske ändå de spår som mest hamnar på nostalgilistan tillika favoriterna.

Above Cirrus  – ett album med attityd på flera plan och Pure Reason Revolution är tillbaks där de hör hemma!

Pure Reason Revolution – Above Cirrus
Inside Out Music

 1. Our Prism 03:33
 2. New Kind of Evil 08:32
 3. Phantoms 03:50
 4. Cruel Deliverance 05:55
 5. Scream Sideways 10:09
 6. Dead Butterfly 07:08
 7. Lucid 06:48

https://www.facebook.com/pg/purereasonrevolution/

Betyg: 8,5/10

Conny Myrberg

1 svar på ”Pure Reason Revolution – Above Cirrus”

 1. Verkligen spænnande. Har ju också sett dem både som førband till PT på Pumpehuset i KPH och som egen akt i KPH, møjligen samma år.
  Trøttnade lite på det rent elektroniska men nu då det lagt på gitarrer igen låter det grymt.
  Det verkar som att Chloe læmnat bandet ?!?! Hon turnerar med annat band nu, lite synd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.