SKILLS – Different Worlds

Här har vi ännu ett hopkok av ett gäng välrenommerade musiker. Gitarristen Brad Gillis från Night Ranger som här får ta ut svängarna lite mer än vanligt. Ultrabassisten Billy Sheehan känner vi kanske framförallt från Mr. Big. Han är van att briljera och utmanar sig ständigt. Det gör säkert Brad Gillis också för den delen. En gång i tiden axlade han Rhandy Roads mantel och turnerade med Ozzy Osbourne efter den tragiska olyckan som Rhandy råkade ut för. Det arbetet resulterade i en mycket bra live-skiva som undertecknad fick i julklapp 1982. Speak of the devil!

Hur som helst har Brad och Billy sällskap av en brasiliansk sångare vid namn Renan Zonta. Frontiers president Perugino blev helt hänförd när han hörde hans röst och tog kontakt med honom. Det visade sig att Renan var en stor fan av hårdrocken från 1980-talet. Perugino började då spåna på ett projekt med några giganter från 1980-tals eran och hittade då Brad och Billy men även trummisen David Huff från Giant. Inget dåligt gäng!

Renan har verkligen en pipa av rang och beskrivs som en blandning av Glenn Hughes, Sammy Hagar, Steven Tyler och en touch av David Coverdale. Undertecknad kan hålla med att han sjunger lite utöver det vanliga. Han har känsla och närvaro när han sjunger och lyfter låtmaterialet till ytterligare en nivå. Låtarna i sig är helt okej och även om den alltid närvarande Alessandro Del Vacchio har varit med och skrivit och producerat så låter det som ett ganska tajt band. Annars brukar det han tar för sig låta lite löpande band-producerat.

Det är lite svårt att förklara hur det låter. Tänk en blandning av Mr. Big, Night Ranger och Giant så kommer ni riktigt nära i alla fall. Man hör direkt att det är bra kvalitet på materialet. Finns även en naturlig och måttfull lekfullhet vilket också ger den där extra kryddan. Detta imponerar men trots mina lovord så saknas en riktig hitlåt. Det blir lite väl jämntjockt. Därför dras betyget ner lite.

SKILLS – Different Worlds
Frontiers Music s.r.l.

Escape Machine
Blame It On The Night
Different Worlds
Losing The Track
Writings On The Wall
Show Me The Way
Just When I Needed You
Need To Fall
Stop The World
Hearts Of Stone
Don’t Break My Heart

https://www.facebook.com/SkillsRnR

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.